Ook Griekse stoot door: alle halvefinalisten op het WTA-toernooi van Rome bekend

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook Griekse stoot door: alle halvefinalisten op het WTA-toernooi van Rome bekend
Foto: © photonews

Op het WTA-toernooi van Rome worden zaterdag de twee halve finales afgewerkt. De Griekse Maria Sakkari pakte vrijdagavond als vierde en laatste haar ticket voor de laatste vier.

Kiki Bertens (WTA 4) zal ongetwijfeld het meest fris zitten van de vier halvefinalisten, want zij profiteerde van de walkover van 's werelds nummer één Naomi Osaka om door te stoten.

In de halve finale ontmoet de Nederlandse Johanna Konta, afgezakt naar de 42e plek op de WTA-ranking. De Britse was met 6-3, 3-6 en 6-1 te sterk voor de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 44).

Azarenka kraakt

Ook Karolina Pliskova (WTA 7) mag zaterdag strijden voor een finaleticket. De Tsjechische klopte  Victoria Azarenka (WTA 51) met 6-7 (5/7), 6-2 en 6-2. Pliskova neemt het op tegen Maria Sakkari (WTA 39), die de Française Kristina Mladenovic (WTA 63) met 5-7, 6-3 en 6-0 het nakijken gaf. 

Zowel in 2017 als in 2018 was de eindzege in Rome voor de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 6). De titelverdedigster ging er in de tweede ronde echter al uit tegen Azarenka. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws