Na Madrid geen nieuwe triomf: Kiki Bertens geeft voorsprong uit handen in halve finales

Na Madrid geen nieuwe triomf: Kiki Bertens geeft voorsprong uit handen in halve finales
Foto: © photonews

Na haar eindzege in Madrid liep Kiki Bertens over van het vertrouwen. In de halve finales in Rome was haar tegenstandster Johanna Konta. Dat leek dan toch ook niet onhaalbaar om die klip te omzeilen, maar de Britse vindt ook steeds beter haar draai op gravel en demonstreerde dat.

Nochtans zat een overwinning er voor Bertens zeker in. De Nederlandse liep al snel 3-1 uit, zag haar opponente wel meteen langszij komen, maar sloeg vervolgens nog eens toe aan het einde van de eerste set. Zo werd het5-7 in het voordeel van Bertens. Ook in de tweede set was er weinig verschil tussen beide dames.

KANTELPUNT EIND TWEEDE SET

Aan het eind van die set kon Konta dan toch de beslissende break forceren. Deze keer werd het 7-5 in haar voordeel. Dat was ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd. Waar Konta erin slaagde om door te gaan op haar elan, was het beste er stilaan af bij Bertens.

Konta ging nog tweemaal door de opslag van haar tegenstandster en won na bijna drie uur tennis met 5-7, 7-5 en 6-2. Voor de speelster uit het Verenigd Koninkrijk is het na Rabat het tweede toernooi in ruim twee weken tijd waar ze de finale haalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws