Titelverdediger Nadal stoomt door naar laatste 8, Federer met heel wat meer moeite
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Rafael Nadal en Roger Federer naar de kwartfinales in Rome

Titelverdediger Nadal stoomt door naar laatste 8, Federer met heel wat meer moeite
Foto: © photonews

Op het ATP-toernooi van Rome hebben Rafael Nadal en Roger Federer zich geplaatst voor de kwartfinales. Al had de Zwitser heel wat meer moeite dan zijn Spaanse collega.

Titelverdediger Rafael Nadal (ATP 2) speelde de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 18) helemaal van de baan. Het werd 6-1 en 6-0 voor 'Rafa'. In de kwartfinales neemt Nadal het op tegen zijn landgenoot Fernando Verdasco (ATP 38), een echte gravelspecialist. Nadal won het toernooi in Rome al acht keer. 

Roger Federer (ATP 3) had heel wat meer moeite om bij de laatste acht te komen. De Zwitser had drie sets nodig tegen de Kroaat Borna Coric (ATP 15). De setstanden waren:2-6, 6-4 en 7-6 (9/7). In de kwartfinales ontmoet Federer de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 7). De revelatie van dit seizoen klopte de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) met 6-4 en 6-3. 

Zowel Nadal als Federer speelde donderdag twee wedstrijden op één dag. Dat kwam door de hevige regenval van woensdag, waardoor beide toppers hun wedstrijd uitgesteld zagen worden. Federer won het toernooi in Rome nog nooit. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws