Goffin stuit op zijn limieten in alweer moeilijke affiche, bij dames sneuvelt één van de topspeelsters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Del Potro zet Goffin opzij in tweede ronde in Rome

Goffin stuit op zijn limieten in alweer moeilijke affiche, bij dames sneuvelt één van de topspeelsters
Foto: © photonews

Rome is deze week het mekka van het tennis. David Goffin is er niet in geslaagd om er meer dan twee wedstrijden te overleven. In de eerste ronde zette onze landgenoot nog knap Wawrinka opzij. In ronde twee kreeg Goffin opnieuw een grandslamwinnaar op zijn bord. Del Potro bleek wel te sterk.

Door zijn vele blessures zijn de twijfels bij del Potro nochtans ook zelden ver weg. Desondanks talmde de Argentijn niet te lang om door de opslag van Goffin te gaan. De Belgische nummer één sloeg meteen terug: van 3-1 ging het naar 3-3. Nadien volgde er onmiddellijk opnieuw een break in het voordeel van del Potro en dat was ook beslissend in de eerste set.

De winnaar van de US Open van 2009 ging nadien door op zijn elan en liep ook meteen uit in de tweede set. Bij zijn vierde serviceverlies uit de partij wist Goffin ook wel hoe laat het was. Del Potro duwde door en won met 6-4 en 6-2. Zijn volgende tegenstander is de Noor Ruud. Rome was in principe het laatste voorbereidingstoernooi van Goffin op Roland Garros.

VONDROUSOVA HET ZWARTE BEEST VAN HALEP

Wie wellicht ook niet met het grootste vertrouwen richting Parijs trekt, is de winnares van vorig jaar. Simona Halep verloor dit jaar op Indian Wells al van Vondrousova en het overkwam haar opnieuw op het gravel van Rome. Halep begon nog wel voortvarend, maar op het einde van set twee deed de Tsjechische de match kantelen. Vondrousova zegevierde met 2-6, 7-5 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws