Steve Darcis haalt opgelucht adem en boekt eindelijk eerste zege op gravel

Steve Darcis haalt opgelucht adem en boekt eindelijk eerste zege op gravel

Het was de voorbije weken even wennen voor Steve Darcis. Tenslotte had hij door zijn blessureleed van vorig jaar sinds augustus 2017 geen officiële gravelmatch meer gespeeld. Darcis waagt zich dit jaar wel weer op deze ondergrond en heeft in Lissabon een eerste zege te pakken.

Darcis speelde al drie challengers op gravel. In Barletta, in Francavilla en in Bordeaux. Telkens was de uitkomst dezelfde: uitschakeling in de eerste ronde. Dat wilde onze landgenoot op de challenger in Lissabon vemijden. Dan moest hij wel voorbij de Spanjaard Nicola Kuhn.

Geen sinecure, maar voornamelijk in de eerste set stond er geen maat op Darcis. Hij gunde zijn tegenstander slechts één spelletje. In de tweede set was er meer evenwicht in de partij. Aan het einde forceerde Darcis dan toch de break die hem de kwalificatie opleverde. Na 1 uur en 22 minuten tennissen was het 6-1 en 7-5.

MOEILIJKE TWEEDERONDEPARTIJ

In de tweede ronde is de Fransman Adrian Mannarino de tegenstander van Steve Darcis. Dat belooft dus een zware opdracht te worden. Mannarino is het nummer vijftig op de wereldranglijst. Darcis daarentegen staat voorlopig op de 256ste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws