Dan toch geen nieuwe Sister Act: slechts één Williams-zus kan toernooi zonder blessure voortzetten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Venus Williams automatisch ronde verder door forfait van zus Serena

Dan toch geen nieuwe Sister Act: slechts één Williams-zus kan toernooi zonder blessure voortzetten
Foto: © photonews

Het WTA-toernooi van Rome krijgt niet de affiche waar het zich zo op had verheugd. In de eerste ronde verloor Elise Mertens na een thriller van Venus Williams. Die mocht zich zo opmaken voor een ontmoeting met zus Serena, ware het niet dat die verstek moet geven met een blessure.

Serena Williams moet het toernooi verlaten met pijn aan de knie. Er wacht de Amerikaanse nu een rustperiode. Ze hoopt uiteraard wel nog om Roland Garros te halen. Venus Williams krijgt zo automatisch een ticket voor de volgende ronde.

18-12 VOOR SERENA

De toeschouwers in Rome hadden normaliter gezien de 31ste Sister Act, een ontmoeting tussen de zusjes Williams, te zien moeten krijgen. Van die dertig wedstrijden heeft Serena er overigens de meeste gewonnen: ze behaalde achttien overwinningen tegenover twaalf stuks voor Venus.

Beide zusjes troffen mekaar voor het laatst op de US Open van vorig jaar in de derde ronde. Dat was toen één van de meest eentonige Sister Acts. Serena gaf haar oudere zus toen een stevig pak rammel. Het werd 6-1 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws