Aanslepende blessure dwingt Caroline Wozniacki alweer tot nieuwe opgave

Aanslepende blessure dwingt Caroline Wozniacki alweer tot nieuwe opgave

De organisatoren van het WTA-toernooi in Rome hebben nog niet veel geluk gekend met de topspeelsters. Eerst zegde Angelique Kerber al af. Caroline Wozniacki meldde zich wel in de Italiaanse hoofdstad, maar moest in haar eersterondepartij tegen Collins opgeven.

Wozniacki liep vorige week in Madrid een blessure op aan haar linkerbeen. Hierdoor moest ze in Spanje na drie spelletjes al opgeven in haar wedstrijd tegen Alizée Cornet. Desondanks stapte de Deense in Rome weer de baan op voor haar match tegen Collins. Aanvakelijk leek het ook goed te gaan, want Wozniacki kwam 0-2 voor.

Van 0-2 ging het echter al snel naar 5-2 in het voordeel van de Amerikaanse. Wozniacki kreeg op dat mometn de eerste van drie behandelingen. Het bezoek van de physio hielp in eerste instantie wel, want de voormalig nummer één van de wereld zette de scheve situatie helemaal recht en dwong een tiebreak af.

WOZNIACKI GEEFT OP NA VERLIES IN TIEBREAK

In het tweede deel van de tiebreak maakte Collins wel het verschil. Ze won de eerste set dus met 7-6 (7/5). Dat betekende dus dat Wozniacki nog twee sets moest doorgaan als ze wou winnen. Dat was fysiek blijkbaar niet mogelijk, met een opgave als gevolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws