Ook in Madrid geen finale voor Nadal: jonge toptienspeler pakt uit met stuntwerk
Redactie
| 0 reacties

Tsitsipas en niet Nadal plaatst zich voor finale in Madrid

Ook in Madrid geen finale voor Nadal: jonge toptienspeler pakt uit met stuntwerk
Foto: © photonews

Rafael Nadal moet opnieuw zien op te bouwen richting beste vorm en in Madrid leek het toch al beter te gaan, maar de halve finales zijn wel zijn eindstation geworden. Stefanos Tsitsipas voelt zich ook wel goed op gravel en knokte zich na twee en een half uur voorbij de Spanjaard.

De nog altijd maar 20-jarige Griek won onlangs nog het toernooi van Estoril en heeft dus ook in Madrid nog uitzicht op de eindzege. Dat is onder meer te danken aan het feit dat hij in de halve finales over het beste eindschot beschikte in een felbevochten eerste set die bol stond van de breaks. Bij 5-4 kreeg Tsitsipas nog een breakpunt tegen, maar het nummer 9 van de wereld kon toch uitserveren.

Nadal bleef uiteraard niet bij de pakken zitten. Vanaf 2-2 in de tweede set kende de elfvoudig winnaar van Roland Garros zijn beste periode. Tsitsipas slaagde er niet meer in om in die set nog een spelletje te sprokkelen en Nadal leek de ommekeer te hebben ingezet.

TSITSIPAS VS DJOKOVIC IN FINALE

In de beslissende derde set pakte Tsitsipas echter zelf uit met zo'n straf reeksje: van 1-2 achter ging hij naar 5-2 voor. Nadal pruttelde nog wat tegen, maar moest hierna toch weer zijn service inleveren. Tsitsipas won zo met 6-4, 2-6 en 6-3. In de finale wacht niemand minder dan Novak Djokovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws