Kiki Bertens bekroont topvorm en is in finale ook te sterk voor ex-nummer één van de wereld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Kiki Bertens wint toernooi van Madrid na zege tegen Halep in finale

Kiki Bertens bekroont topvorm en is in finale ook te sterk voor ex-nummer één van de wereld
Foto: © photonews

Bij de mannen moet de eindstrijd in Madrid nog afgewerkt worden, maar bij de dames is de laureate wel al gekend. Het is niemand minder dan Kiki Bertens. Voor de Nederlandse is het haar grootste toernooizege uit haar carrière. In de finale was Simona Halep niet tegen haar opgewassen.

Bertens demonstreert al de hele week haar topvorm. Siniakova, Ostapenko, Sevastova, Kvitova en Stephens: allemaal gingen ze in twee sets voor de bijl. Simona Halep kende hetzelfde lot. De Roemeense beet wel van zich af en ging zelfs het beste van start. Bertens liet zich niet uit haar lood slaan toen ze 3-1 achter kwam en bij 4-4 was alles te herdoen.

Nogmaals door de opslag van haar tegenstandster gaan en Bertens had de eerste set te pakken met 6-4. De Nederlandse ging aanvankelijk door op hetzelfde elan, maar Halep kwam van 2-0 terug naar 2-2. Een volgende kloof ook nog dichten, zat er niet meer in voor de winnares van Roland Garros 2018. Bertens maakte het met haar derde matchbal af na een felbevochten laatste game. Ze haalde het met tweemaal 6-4.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws