Roger Federer laat twee matchballen liggen en moet het bekopen met nederlaag in kwartfinale
Redactie
| 0 reacties

Thiem overleeft matchballen tegen Federer in halve finales Madrid

Roger Federer laat twee matchballen liggen en moet het bekopen met nederlaag in kwartfinale
Foto: © photonews

Roger Federer is er niet in geslaagd om in zijn eerste graveltoernooi in bijna drie jaar meteen de halve finales te bereiken, al scheelde het enorm weinig. Zijn opponent in de kwartfinales was Dominic Thiem, gravelspeler bij uitstek. De Oostenrijker overleefde twee matchballen en won alsnog.

Thiem is dan ook de huidig nummer vijf van de wereld en imponeerde vorige week nog in Barcelona, maar Federer trok zich daar aanvankelijk weinig van aan. De Zwitser ging meteen door de opslag van zijn tegenstander en liep 0-3 uit. De vroege break bleef op het scorebord staan: de eerste set ging met 3-6 naar Federer.

OPSLAG FEDERER HOUDT NOG STAND IN TWEEDE SET

In het eerste en derde opslagspel van set twee moest de FedExpress in totaal vijf breakpunten wegwerken. Voorts gaven beide spelers mekaar geen duimbreed toe en werd het dus een tiebreak. Een waanzinnige tiebreak van bijna een kwartier. Federer had al drie setballen van Thiem weggewerkt toen hij bij 8-7 op matchpunt kwam.

Een winnende service van Thiem gooide roet in het eten. Even later, bij de tweede matchbal voor Federer, pakte de Oostenrijker uit met uitstekende lengte in zijn slagen. Bij 11-11 trok Federer met een tweede opslag naar het net. Thiem maakte voldoende ruimte voor de forehand passing langs de lijn en haalde bij het volgende punt de set binnen.

PASSING SHOTS VAN THIEM FLIKKEN HET

Uiteraard had de gravelspecialist nu het mentale voordeel: Hij liep ook 3-1 uit, maar even later stond het weer 4-4. Thiem ging onmiddellijk weer op zoek naar een nieuwe break: zijn passing was alweer perfect geplaatst. Met een uitmuntend servicegame maakte hij het af. De wedstrijd eindigde met een backhand van Federer die te ver zeilde: 3-6, 7-6 (13/11) en 6-4. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws