🎥 Voormalig nummer één laat zich niet van de wijs brengen door Van Uytvanck-killer en haalt finale in Madrid
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Simona Halep plaatst zich ten koste van Belinda Bencic voor finale in Madrid

🎥 Voormalig nummer één laat zich niet van de wijs brengen door Van Uytvanck-killer en haalt finale in Madrid
Foto: © photonews

De eerste halve finale op het WTA-toernooi van Madrid was een zeer aantrekkelijke affiche: de Roland Garros-winnares van vorig jaar tegen de speelster die naast Alison Van Uytvanck ook nummer één van de wereld Naomi Osaka had uitgeschakeld. Halep versus Bencic dus. Halep won in drie sets.

De Roemeense speelde twee ijzersterke sets. Enkel tussendoor was het wel spannend. Maar veel spanning toelaten stond dus niet in de plannen van het huidig nummer drie van de wereld. Halep kwam meteen 2-0 voor, moest die bonus wel onmiddellijk inleveren, maar won de resterende spelletjes uit de eerste set allemaal.

BLITZSTART VAN BENCIC IN TIEBREAK

Bencic kon zich hierna wel in de match knokken. Van 1-0 achter in de tweede set ging de Zwitserse naar 1-3. Die kloof dichtte Halep wel weer meteen. In het vervolg van de set bleven beide speelsters mekaar waard. Bencic had al een setbal in het laatste opslagspel van Halep, kon deze niet benutten, maar kende dan wel een blitzstart in de tiebreak.

Dat had een kantelmoment in de match kunnen zijn, maar dat liet Halep niet toe. Zij bleef mentaal sterk, pakte gewoon weer uit met haar betere tennis en gunde Bencic zelfs geen enkel spelletje meer. Halep triomfeerde zo met 6-2, 6-7 (2/7) en 6-0. In de finale zal haar tegenstandster Stephens of Bertens zijn. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de halve finale. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws