Ruben Bemelmans neemt revanche voor verloren finale

Bemelmans en Stakhovksy kloppen Purcell en Saville wel in Busan

Ruben Bemelmans neemt revanche voor verloren finale

Ruben Bemelmans vertoeft nog altijd op zijn Aziatische tournee en heeft daar een wel zeer deugddoende zege geboekt. Samen met Stakhovsky klopte hij in Busan in het dubbelspel Purcell en Saville. Die Australiërs hadden Bemelmans en zijn dubbelpartner nog geklopt in de finale in Seoel.

Drie dagen na die finale stonden beide duo's dus opnieuw tegenover mekaar. Het zag er weer niet goed uit voor Bemelmans en Stakhovsky toen ze 1-4 achter kwamen. Samen met de Oekraïner maakte Bemelmans die achterstand goed en dwong hij een tiebreak af. Daarin kwamen de Australiërs 3-6 voor, maar dan nog konden ze de eerste set niet binnenhalen.

Een ferme opsteker voor Bemelmans en Stakhovsky, die in de tweede set de zege voor het grijpen hadden toen ze 5-2 voor kwamen. Deze keer waren het hun tegenstanders die uitpakten met een comeback. Van 5-2 ging het naar 5-7. Een super tiebreak moest de beslissing brengen.

BESTE EINDSPRINT

Een paar keer kwam het Belgisch/Oekraïense duo twee punten voor, maar bij 7-7 was alles dus te herdoen. Nadien hadden Bemelmans en zijn dubbelpartner toch de beste eindsprint: 7-6 (8/6), 5-7 en [10-7]. In de kwartfinales zijn de Zweed Andre Goransson en de Amerikaan Reese Hunter de tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws