Jef Vandorpe net als andere paralympiër gesteund door Be Gold in navolging van Nafi Thiam en Nina Derwael
Redactie
| 1 reacties

Be Gold gaat met paralympiërs Vandorpe en Toussaint voor medaille op Spelen

Jef Vandorpe net als andere paralympiër gesteund door Be Gold in navolging van Nafi Thiam en Nina Derwael
Foto: © photonews

Jef Vandorpe is misschien geen naam die iedereen in de tenniswereld kent, maar eigenlijk zou het wel moeten. De nog altijd maar 17-jarige Vandorpe is een rolstoeltennisser die momenteel de twintigste plaats op de wereldrangschikking bekleedt. De steun van Be Gold kan hem enkel doen stijgen.

Be Gold is een project dat bestaat sinds 2004 dankzij een samenwerking tussen het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige gemeenschap en de Nationale Loterij. In het verleden steunde het reeds absolute topatleten zoals Nafi Thiam en Nina Derwael. Nu gaat het ook Jef Vandorpe ondersteunen.

De rolstoeltennisser uit Niel won in 2017 aan de zijde van Joachim Gérard en Gert Vos al de World Team Cup. Vorig jaar schreef Vandorpe de Junior Masters op zijn naam. Hij mikt op een medaille op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs en Be Gold wil hem graag helpen zijn doel te verwezenlijken. Die ambitie en steun geldt ook voor de 23-jarige roeier Louis Toussaint.

ZELFDE FILOSOFIE EN AMBITIE

Anne d'Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Commitee, verwelkomt het nieuws met open armen. "Deze primeur is geweldig nieuws voor de Belgische paralympische sport. De filosofie en ambitie van Be Gold past perfect binnen de filosofie van onze paralympische beweging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws