Ex-nummer drie van de wereld verlengt zijn carrière met ferme stuntzege, voor landgenote is het wel al voorbij

Ex-nummer drie van de wereld verlengt zijn carrière met ferme stuntzege, voor landgenote is het wel al voorbij
Foto: © photonews

Een laatste opflakkering, zo kan het wellicht het best omschreven worden. Maar wel eentje die tonnen respect verdient. De tennisloopbaan van David Ferrer is nog niet voorbij. De Spanjaard speelt in Madrid nochtans zijn laatste toernooi, maar wist in de eerste ronde knap Bautista Agut te verslaan.

De inmiddels 37-jarige Ferrer bereikte in juli 2013 zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst: de derde plaats. Dat hij het dat jaar op Roland Garros schopte tot in de finale, had daar veel mee te maken. Voorts stootte Ferrer nog viermaal door tot de halve finales van een grandslamtoernooi. Vooraf had hij aangekondigd dat Madrid zijn laatste toernooi zou worden.

Dat wilde nog niet zeggen dat hij zin had om er meteen uit te gaan tegen zijn landgenoot Bautista Agut. In de eerste twee sets was één break telkens beslissend: eerst in het voordeel van Ferrer, dan in het voordeel van Bautista Agut. In de derde set regende het breaks. Ferrer zag eerst een 2-0-voorsprong verloren gaan, maar trok alsnog aan het langste eind: 6-4, 4-6 en 6-4.

AFSCHEID VAN PARRA SANTONJA

Zo mag Ferrer zich nog opmaken voor een extra topaffiche: in de tweede ronde is zijn tegenstander huidig nummer vier van de wereld Alexander Zverev. Een landgenote van Ferrer heeft er wel al definitief een punt achter gezet. Arantxa Parra Santonja stopt op haar 36ste met tennis. Haar hoogste positie op de WTA-ranking was een 46ste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws