Dubbel brengt deze keer geen soelaas voor Mertens: geen ticket voor kwartfinales

Dubbel brengt deze keer geen soelaas voor Mertens: geen ticket voor kwartfinales
Foto: © photonews

De carrière van Elise Mertens zit enigszins in het slop met vijf nederlagen in haar laatste zeven wedstrijden. Daartegenover staat wel het prachtige succes dat ze in het dubbel verwezenlijkt heeft aan de zijde van Aryna Sabalenka. Op hardcourt weliswaar. Op gravel is het nog iets anders.

Dat lijkt alvast het WTA-toernooi van Madrid aan te tonen. Mertens en Sabalenka kwamen daar in de achtste finales uit tegen het Roemeense duo Bara/Buzarnescu. In de eerste set leken Mertens en haar dubbelpartner nochtans simpel voort te bouwen op de toernooizeges in Indian Wells en Miami. Na ruim twintig minuten zat die set er al op.

WEDSTRIJD KANTELT

Nadien volgde de ommekeer. Bara en Buzarnescu kregen poot aan de grond in de tweede set en zaten na een mooi reeksje weer helemaal in de wedstrijd. Van 1-2 gingen ze naar 5-2 en even later was de setwinst voor de Roemeense meisjes een feit.

Ze begonnen ook meteen goed aan de beslissende super tiebreak. Mertens en Sabalenka leken het nog even recht te trekken en gingen van 4-1 naar 4-4. Nadien kwam het immers weer tot een kloofje in het voordeel van hun tegenstandsters en deze keer bleef het verschil wel op het scorebord staan. Bara en Buzarnescu wonnen met 1-6, 6-3 en [10-7]. Voor Mertens zit het toernooi van Madrid er nu helemaal op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws