Alsof hij nooit is weggeweest: Federer staat er meteen in eerste gravelmatch in bijna drie jaar
Redactie
| 6 reacties

Roger Federer boekt simpele zege bij zijn terugkeer op gravel

Alsof hij nooit is weggeweest: Federer staat er meteen in eerste gravelmatch in bijna drie jaar
Foto: © photonews

We hadden eigenlijk niets anders verwacht: Roger Federer heeft zijn comeback op gravel opgeluisterd met een overtuigende overwinning. De Fransman Richard Gasquet kon hem weinig in de weg leggen. Nochtans is het echt al wel een hele tijd geleden dat Federer een officiële match speelde op gravel.

Zijn vorige gravelmatch dateerde van 16 mei 2016. FedExpress verloor toen van Dominic Thiem in de halve finales van het toernooi in Rome. De volgende seizoen besloot de Zwitser het gravelseizoen te laten links liggen en zich al voor te bereiden op Wimbledon. In 2017 had dit ook resultaat met zijn achtste eindzege op het heilige gras. Vorig jaar ging hij er op Wimbledon uit in de kwartfinales.

Federer oordeelde dat 2019 dus het jaar was voor een terugkeer naar het gravel en dat begint voor hem met het toernooi van Madrid. Zeker in de eerste set van zijn eersterondepartij was hij meerdere klassen te sterk voor Gasquet. In set twee ging de Fransman langer mee, maar brak het verzet toch in het achtste spel. Federer kon nadien uitserveren en won met 6-2 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws