Jong veulen Roger Federer terug op gravel: "Als ik voel dat ik niet meer de beste kan zijn, dan is het tijd om te stoppen"
Redactie
| 3 reacties

Roger Federer komt nog eens in actie op gravel en voelt zich op zijn 37e nog jong

Jong veulen Roger Federer terug op gravel: "Als ik voel dat ik niet meer de beste kan zijn, dan is het tijd om te stoppen"
Foto: © photonews

Het was al even geleden, maar Roger Federer komt in 2019 opnieuw in actie in het gravelseizoen. Te beginnen in Madrid, waar hij zich voorbereidt op Roland Garros.

Federer paste de afgelopen seizoenen voor het gravelseizoen om zich zo volledig te focussen op het grasseizoen. Maar op zijn 37e is de Fed Express er opnieuw bij op gravel. Beginnen doet hij niet in Monte Carlo, Barcelona of Rome, maar wel in Madrid. "De keuze voor Madrid is logisch omdat ik zo genoeg tijd heb om te recupereren voor Roland Garros. Het is een geweldig toernooi", zegt hij in Marca

Federer wordt in augustus 38 jaar oud, maar voelt zich nog een jong veulen. "Ik voel me nog heel erg jong. Met dank aan mijn kinderen", aldus de Zwitser. "Maar ik merk wel dat ik langer moet herstellen van fysieke ongemakken. Vroeger had ik een dagje herstel nodig, nu zijn er dat drie tot zelfs een week. Maar anderzijds versta ik mijn lichaam zoveel beter en weet ik hoe blessures te vermijden."

De wil om te winnen

De huidige nummer 3 op de ATP-ranking is wel verrast dat hij nog zo goed meedoet. "Als je me 10 jaar geleden gezegd had dat dit zou gebeuren, dan had ik het niet geloofd. Ik zou gehoopt hebben op een plek in de top 10 of 20, maar dit zeker niet. Mijn doel is nog steeds om te winnen. Als ik voel dat ik niet meer de beste kan zijn, dan is het beter om te stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws