Yanina Wickmayer haalt al haar tweede trofee van het jaar binnen in het dubbelspel

Yanina Wickmayer haalt al haar tweede trofee van het jaar binnen in het dubbelspel
Foto: © photonews

In het dubbel zijn er wel een aantal Belgische spelers en speelsters die het goed doen en Yanina Wickmayer is er daar eentje van. In het Duitse Wiesbaden tenniste ze deze week aan de zijde van de Russische Anna Blinkova. Zij haalden samen de titel binnen en wonnen de finale in drie sets.

In het enkelspel geraakte Wickmayer op het ITF-toernooi niet verder dan de achtste finales, maar in het dubbel boekte ze dus wel succes. Ze stond met Blinkova in de finale tegenover Fourlis uit Australië en Von Deichmann uit Liechtenstein. Wickmayer en Blinkova kwamen 1-3 achter, maar gunden hun opponenten nadien geen enkel spelletje meer in de eerste set.

Daarmee was de buit nog niet binnen, want bij 1-1 in set twee kenden Fourlis en Von Deichmann hun beste periode. Vier spelletjes op rij haalden ze binnen. Wickmayer en haar dubbelpartner naderden nog wel tot 4-5. Ze kwamen zelfs 0-40 voor in het volgende game en leken hun comeback dus te vervolledigen. Hun tegenstandsters haalden met vier punten op rij de tweede set alsnog naar zich toe.

WICKMAYER EN BLINKOVA HEERSEN IN SUPER TIEBREAK

Ondanks dit tikje hielden Wickmayer en Blinkova het hoofd koel. Ze maakten dan maar het verschil in de super tiebreak. Van 2-2 ging het naar 8-2. Even later was het pleit dan ook beslecht. Het Belgisch-Russische duo won de finale met 6-3, 4-6 en [10-3].

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws