Ruben Bemelmans trekt deze keer aan het kortste eind in spannende dubbelfinale

Bemelmans moet winst aan Purcell en Saville laten in dubbeltoernooi Seoel

Ruben Bemelmans trekt deze keer aan het kortste eind in spannende dubbelfinale
Foto: © photonews

In tegenstelling tot Yanina Wickmayer is Ruben Bemelmans er niet in geslaagd voor de tweede keer dit jaar een dubbeltoernooi te winnen. Onze landgenoot stond in de challenger van Seoel in de finale aan de zijde van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky. Ze stuitten op een Australisch duo.

Max Purcell en Luke Saville waren hun tegenstanders in de finale. Aan Purcell had Bemelmans al geen goede herinneringen, want die had hem uitgeschakeld in het enkelspel. Bemelmans en Stakhovsky hadden hun drie vorige partijen volkomen gedomineerd. In de finale was het een ander verhaal.

Dat bleek al van bij de aanvang, want de Australiërs liepen meteen 2-0 uit. Die break was ook beslissend in de eerste set. In het derde spel kwam er wel een breakpunt en een beslissend punt aan te pas. De rebreak bleef echter uit. Ook in de tweede set keken Bemelmans en zijn dubbelpartner tegen een vroege achterstand aan, maar deze keer keerden ze wel nog terug.

SNEL KANS OP REVANCHE

Van 5-3 ging het naar 5-5 en uiteindelijk naar een tiebreak. Na een gemiste matchbal voor Purcell en Saville kwamen Bemelmans en Stakhovsky op setpunt. Ook dat bleef onbenut en de volgende matchbal was wel raak: 6-4 en 7-6 (9/7). Ook volgende week speelt Bemelmans nog altijd in Zuid-Korea, namelijk in Busan. Dan dubbelt hij opnieuw met Stakhovsky. Tegenstanders in de eerste ronde zijn daar... Purcell en Saville.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws