Na Belgische speelsters moet ook Konta buigen voor Sakkari, ook qualifier viert eerste titel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sakkari en Teichmann schrijven toernooien van Rabat en Praag op hun naam

Na Belgische speelsters moet ook Konta buigen voor Sakkari, ook qualifier viert eerste titel
Foto: © photonews

Elise Mertens en Alison Van Uytvanck hadden allebei graag in de finale gestaan in Rabat, maar verslikten zich in Maria Sakkari. De Griekse was vastberaden om het toernooi te winnen en zette in de finale ook Johanna Konta op zij. In Praag zegevierde dan weer Jil Teichmann.

Sakkari stond in haar eerste WTA-finale ooit, voor Konta was het de eerste eindstrijd op gravel. De Britse serveerde enorm sterk in de eerste set en nam tweemaal de opslag van haar tegenstandster af. Niets leek Konta op dat moment van de overwinning te houden. Zeker niet toen ze ook in de tweede set 4-2 voor kwam.

Dat was dan ook het kantelpunt in de partij. Konta kreeg met de eindmeet in zicht haast niets meer voor mekaar en Sakkari nam het commando in de match helemaal over. De Griekse gunde haar opponente nog slechts één spelletje en rondde haar comeback knap af met 2-6, 6-4 en 6-1.

GEEN TRIOMF IN EIGEN LAND VOOR MUCHOVA

Een eerste titel dus voor Sakkari en ook Jil Teichmann weet hoe dat voelt. De 21-jarige Zwitserse moest in Praag kwalificaties speelde, maar bereikte de finale en troefde in de finale thuisspeelster Muchova af. Teichmann won de tiebreak van een gelijkopgaande eerste set, voordat Muchova een beslissende set afdwong. Daarin maakte Teichmann een 0-2-achterstand goed om uiteindelijk te winnen met 7-6 (7/5), 3-6 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws