David Goffin sneuvelt met zicht op stuntzege
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Tsitsipas moet zwoegen om voorbij Goffin te geraken

David Goffin sneuvelt met zicht op stuntzege
Foto: © photonews

Op het toernooi in Estoril is David Goffin eindelijk nog eens doorgestoten tot de latere fases en in de halve finales legde hij zelfs Stefanos Tsitsipas het vuur aan de schenen. Op een bepaald moment leek Goffin zelfs de zege binnen handbereik te hebben. Tsitsipas won alsnog met 3-6, 6-4 en 6-4.

In zijn eerste opslagbeurten kreeg Goffin wel behoorlijk wat druk te verwerken. Het huidig nummer 25 van de wereld knokte zich erdoor en bracht in het tweede deel van de eerste set het betere tennis. Tweemaal ging hij door de opslag van zijn tegenstander, met setwinst als ruimschoots verdiende beloning.

Tsitsipas moest dan wel uit zijn schelp komen. Bij 1-1 in set twee won de Griek drie spelletjes op rij. Goffin kwam van 5-2 achter nog wel naar 5-4 en had zelfs twee breakballen om het weer helemaal gelijk te trekken. Tsitsipas was net op tijd weer bij de les en maakte met vier punten op rij een einde aan de tweede set.

MOGELIJKHEDEN VOOR GOFFIN IN SET DRIE

De halvefinalist van de Australian Open maakte een 0-40 ongedaan om in de beslissende set op 2-2 te komen. Bij 3-4 kwam de favoriet in deze wedstrijd weer 0-30 achter. Nog even doorzetten en Goffin had kunnen serveren voor winst, maar zover kwam het niet. Tsitsipas verloor geen enkel spel meer en maakte er een eind aan na 2 uur en 18 minuten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws