Voormalig nummer vier van de wereld blijft op de sukkel en zegt ook af voor Madrid

Voormalig nummer vier van de wereld blijft op de sukkel en zegt ook af voor Madrid

Met spelers als Djokovic, Nadal en Federer zijn er toppers genoeg in het mannentennis. Wie al een tijdje de voeling met de top kwijt is, is Tomas Berdych. Vooral door aanslepende blessurelast. De rug speelt de Tsjech nog altijd parten en daardoor moet hij nu ook afzeggen voor Madrid.

Vorig jaar stond Berdych al zes maanden aan de kant. Hij begon nog wel aardig aan 2019, maar verloor in de eerste ronde van Indian Wells na twee tiebreaks van Feliciano Lopez. Dat is ondertussen twee maanden geleden. Sindsdien heeft Berdych geen enkele wedstrijd meer gespeeld.

MEER TIJD NODIG

Hij had gehoopt om zijn wederoptreden te kunnen maken op het ATP-toernooi van Madrid, maar dat kan niet doorgaan. Zijn lichaam heeft meer tijd nodig om te herstellen opdat hij weer op niveau kan komen. De wildcard die de organisatie opzij had gehouden voor Berdych, zal dus naar iemand anders gaan.

In 2015 was Berdych nog het nummer vier van de wereld. Vijf jaar voordien ontpopte hij zich zelfs tot finalist op Wimbledon. Daarnaast bereikte hij nog viermaal de halve finales van een grandslamtoernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws