Killer van Elise Mertens nu ook te sterk voor Alison Van Uytvanck

Killer van Elise Mertens nu ook te sterk voor Alison Van Uytvanck

Alison Van Uytvanck heeft er zeker en vast een knap toernooi op zitten in Rabat, maar het is in de halve finales wel ten einde gekomen. Net als haar landgenote Elise Mertens een ronde eerder moest Van Uytvanck het hoofd buigen voor Maria Sakkari. De Griekse won met 6-4 en 6-4.

Sakkari bereikte enkele weken geleden op het gravel van Charleston al de kwartfinales. Daar verloor ze van de latere finaliste Caroline Woznacki. In Rabat stoot Sakkari dus zelf door tot de finale. Nochtans maakte Van Uytvanck het haar wel moeilijk in het wedstrijdbegin: de Belgische liep meteen 0-2 uit.

Even later ging het echter van 1-3 naar 3-3 en moest Van Uytvanck serveren om in de set te blijven. Net op dat moment leverde ze haar opslag blanco in. In de eerste spelletjes van de tweede set bleef het een gelijkopgaande strijd, tot Sakkari in het vierde spel van de set voor een nieuwe break zorgde.

NET GEEN COMEBACK

Van 5-2 achter knokte Van Uytvanck nog terug naar 5-4. Helemaal terugkeren zat er net niet in. Sakkari sloeg echter nog eens toe op de opslag van Van Uytvanck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws