David Goffin houdt hoofd koel in tiebreak en gaat nadien op en over tegenstander naar halve finales

David Goffin houdt hoofd koel in tiebreak en gaat nadien op en over tegenstander naar halve finales
Foto: © photonews

David Goffin zal nog geen spijt hebben dat hij een wildcard voor het toernooi van Estoril aanvaard heeft. De Belg staat er immers in de halve finales. Ondanks een paar keer een weggegooide voorsprong troefde Goffin Jaziri af met 4-6, 7-6 (7/4) en 6-2.

Goffin ging al meteen goed van start en leidde met 3-1 na vier spelletjes. Die voorsprong zou hij niet weten vast te houden. Jaziri kwam meteen langszij. Bij 4-4 keek de Tunesiër tegen twee breakpunten aan, maar Goffin kon geen enkel van deze mogelijkheden benutten.

TWEE SETBALLEN GEMIST OP WEG NAAR TIEBREAK

In het volgende game kreeg Goffin dan zelf een breakpunt tegen en het was dus ook setpunt. Jaziri kon wel toeslaan. Bij 1-1 in set twee zette Goffin een tandje bij. Hij won de drie volgende spelletjes. De geschiedenis herhaalde zich echter: onze landgenoot moest zijn bonus weer prijsgeven. Van 5-2 ging het ondanks twee setballen naar 5-5.

Daar kan een speler al eens van gaan twijfelen, zeker tijdens het spannend gegeven van een tiebreak. Goffin niet: vanaf 4-4 in de tiebreak won hij drie punten op rij. Goffin stoomde hierna door naar 3-0 en deze keer liep zijn voorsprong alleen nog maar op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws