Van Uytvanck voelde de nervositeit: "Altijd speciaal tegen een andere landgenote"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Uytvanck voelde de nervositeit: "Altijd speciaal tegen een andere landgenote"
Foto: © photonews

In het Belgische onderonsje tussen Ysaline Bonaventure (WTA 122) en Alison Van Uytvanck (WTA 52) in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Rabat kwam laatstgenoemde als winnares uit de bus. "Ik was toch wat nerveus", bekende Van Uytvanck.

Van Uytvanck kreeg het zeker niet cadeau tegen haar landgenote. Zeker omdat Bonaventure de eerste set naar haar hand zette. "Ik wist dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden", aldus de Grimbergse na de 5-7, 6-1 en 6-2 zege.

"Ik was wat nerveus voor de wedstrijd. Het is altijd speciaal om tegenover een landgenote te staan en tegen haar had ik nooit eerder gespeeld. Na een lastige start heb ik toch meer variatie in mijn spel kunnen brengen. Mijn coach zei me dat ik meer lage ballen moest slaan en mijn slice loonde. Ik voel me goed."

De beloning is een plek bij de laatste vier in de Marokkaanse hoofdstad. "Het is altijd leuk om in de halve finales van een WTA-tornooi te staan. Ik heb hard getraind voor het gravelseizoen en ben blij dat het oplevert", besluit de Vlaams-Brabantse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws