Alison Van Uytvanck is de lachende landgenote in Belgisch gekleurde kwartfinale op WTA-toernooi van Rabat

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Alison Van Uytvanck is de lachende landgenote in Belgisch gekleurde kwartfinale op WTA-toernooi van Rabat
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste vier op het WTA-toernooi van Rabat. Het achtste reekshoofd klopte die andere landgenote Ysaline Bonaventure na een beklijvende driesetter.

Wie dacht dat de logica op de WTA-ranking eenvoudig gerespecteerd zou worden in deze Belgische kwartfinale, zat helemaal mis. 

Het was Bonaventure (WTA 122), al een heel seizoen goed op dreef, die Van Uytvanck verraste en de eerste set met 5-7 naar zich toetrok. Maar daarna zette het nummer 52 van de WTA-ranking orde op zaken. De Vlaams-Brabantse liep snel uit naar een 4-0 voorsprong in de tweede set en gaf Bonaventure geen schijn van kans, 6-1. 

Een derde set moest een winnares aanduiden. Daarin bleek Van Uytvanck opnieuw een maatje te groot voor de Luikse, die met 6-2 het hoofd moest buigen voor het achtste reekshoofd. 

Ook Mertens naar laatste vier?

Met Elise Mertens kan er nog een tweede Belgische naar de halve finales gaan. Zij moet dan wel voorbij de Griekse Maria Sakkari. Beide speelsters keken elkaar al zes keer in de ogen, maar de bordjes staan voorlopig in evenwicht (3-3). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws