Weer een opdoffer voor Goffin: dalende lijn verder te zien in de rangschikking

Weer een opdoffer voor Goffin: dalende lijn verder te zien in de rangschikking
Foto: © photonews

Het zit David Goffin momenteel niet mee. De Belg grossiert momenteel in vroege uitschakelingen en heeft de negatieve spiraal nog niet weten te stoppen. Dat is ook te zien aan de nieuwe wereldranglijst. De kans bestaat dat Goffin nog meer plaatsen zal moeten prijsgeven.

Goffin was al uit de top twintig gevallen op de ATP-ranking. Deze week gaat hij ook nog eens van de 21ste naar de 25ste plaats, vier posities verlies dus. Daarmee wordt zijn vrije val pijnlijk duidelijk. Het is al vier en een half jaar geleden dat Goffin ooit zo laag stond.

DEZE WEEK IN ESTORIL

Deze week is hij actief op het ATP-toernooi van Estoril in Portugal. Dat is aan zijn programma toegevoegd om toch wat meer ritme op te doen. Vorige week in Barcelona verslikte Goffin zich in de tweede ronde meteen in de Duitser Struff.

In de top tien verandert er overigens weinig. Novak Djokovic blijft nummer één van de wereld. Bij de dames behoudt Naomi Osaka die positie. Elise Mertens blijft achttiende. Alison Van Uytvanck zakt één plaatsje naar de 52ste plek. Iets verderop blijft Kirsten Flipkens staan op plaats 59.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws