🎥 Alison Van Uytvanck ontdoet zich van Française en plaatst zich voor tweede ronde in Rabat

Van Uytvanck zet Pauline Parmentier in twee sets opzij

🎥 Alison Van Uytvanck ontdoet zich van Française en plaatst zich voor tweede ronde in Rabat
Foto: © photonews

Na het hardcourt van de Fed Cup heeft Alison Van Uytvanck de omschakeling gemaakt naar het gravel van Rabat en dat is haar wel bevallen. Van Uytvanck heeft zich alvast geplaatst voor de tweede ronde. Pauline Parmentier ging voor de bijl met 6-4 en 6-3.

Nochtans kende het nummer 52 op de wereldranglijst een mindere start. Het eerste breakpunt dat ze tegen kreeg, werd ook meteen verzilverd. Zo stond Van Uytvanck 1-3 in het krijt. Ze talmde niet om die achterstand goed te maken: het ging meteen richting 3-3. Bij 3-4 achter pakte Ali nog eens uit met drie gewonnen spelletjes op rij.

VAN UYTVANCK SCHAKELT TANDJE HOGER

Vervolgens hielden beide speelsters mekaar in het tweede deel van de eerste set in evenwicht. Van Uytvanck vond het dan het moment om nog een tandje hoger te schakelen. Met een diepe return dwong ze drie breakpunten af. Het eerstvolgende was al raak: haar backhand return was goed voor een winner.

Dat was de beslissing in de match. Toen Van Uytvanck Parmentier met alweer een prima backhand in de fout dwong, was het helemaal gespeeld. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws