Nummer vijf van de wereld neemt Rafael Nadal te grazen, ook verrassende finale in Stuttgart na forfait Osaka

Nummer vijf van de wereld neemt Rafael Nadal te grazen, ook verrassende finale in Stuttgart na forfait Osaka
Foto: © photonews

Rafael Nadal lijkt dit jaar minder dominant op gravel dan andere jaren. In Monte Carlo had de Spanjaard in de halve finales weinig in te brengen tegen Fabio Fognini. Zelfs in eigen land lukt het niet: Nadal verslikte zich in Dominic Thiem. Die neemt het in de finale op tegen Medvedev.

Nadal en Thiem zijn allebei goede gravelspelers, maar de nummer 2 van de wereld vatte de wedstrijd toch aan als grote favoriet. Die status kon hij niet waarmaken. Nadat Thiem in het vijfde spel de break verwezenlijkte, was het voor Nadal werken om niet verder op achterstand te komen. Logisch dus dat de set naar Thiem ging.

THIEM HOUDT HOOFD KOEL IN LAATSTE SERVICEBEURT

De Oostenrijker bleef ook in set twee duidelijk voor het betere tennis zorgen. Toen hij moest uitserveren, werd het wel even spannend: Thiem kwam 0-40 achter. Met een reeksje van vijf punten op rij steilde hij toch de zege veilig: 6-4 en 6-4. Medvedev klopte Nishikori met 6-4, 3-6 en 7-5. De Rus bereikt zo voor het eerst de finale van een graveltoernooi.

UITGERUSTE KONTAVEIT IN FINALE STUTTGART

Het sterkst bezette damestoernooi van de week speelt zich in Stuttgart af. Osaka moest diep gaan om zich te plaatsen voor de halve finales, maar kon daarin door een blessure niet aantreden. Kontaveit kreeg zo een finaleplek cadeau.

Gelukkig zorgden Kvitova en Bertens nog voor een mooie halve finale. Kvitova speelde een vroege voorsprong kwijt, maar won wel de tiebreak van de eerste set. De Nederlandse herpakte zich met setwinst, maar moest daan in de beslissende set de eerste vijf spelletjes aan haar opponente laten. Zo was de wedstrijd meteen beslist: 7-6 (7/3), 3-6 en 6-1 voor Kvitova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws