Geen tweede stunt, wel een tevreden gevoel voor Belgische verrassing: "Uit dit soort matchen kan ik veel leren"

Redactie
| 0 reacties
Geen tweede stunt, wel een tevreden gevoel voor Belgische verrassing: "Uit dit soort matchen kan ik veel leren"
Foto: © photonews

Greet Minnen kan met een tevreden gevoel huiswaarts na het WTA-toernooi van Stuttgart. Onze landgenote ging er in de tweede ronde uit tegen Petra Kvitova, maar deed dat met opgeheven hoofd.

Het was de tweede keer dat de 21-jarige Kempense op de hoofdtabel van een WTA-toernooi stond. Ze klopte verrassend de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33) en moest in de tweede ronde het hoofd buigen voor 's werelds nummer 3 Petra Kvitova.

"Het was de eerste keer dat ik in mijn carrière tegen een opponente van dat niveau stond", citeert Belga Minnen. "Het was echt heel leuk tegen haar te spelen. In de eerste set was ze heel sterk. Ik was wat nerveus en het ging een beetje snel. Ze deed me veel pijn met haar eerste ballen."

Ervaring

Het gevolg was een 6-1 verlies. Al krikte onze landgenote haar niveau wel op in set twee. "Ik kon mij goed herpakken en speelde een goeie tweede set. Jammer van het spel bij 4-4, waar ik terugkom van 0-40 maar toch mijn service niet kon vasthouden voor 5-4. Maar goed, daar speelde ook ervaring een rol", beseft Minnen. 

Eerder dit jaar speelde ze al het WTA-toernooi van Hobert, waar ze het tot de laatste acht schopte. "Ik ben heel tevreden over het spelniveau dat ik heb gehaald. Uit dit soort matchen kan ik veel leren", aldus Minnen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws