Rafael Nadal na uitschakeling in Monte Carlo opnieuw aan het werk gezet, Zverev vliegt er roemloos uit in Barcelona

Deze week kunnen de heren tennissers hun skills op gravel tonen op het ATP-toernooi van Barcelona. Nadal wou daar de kater uit Monte Carlo doorspoelen. Dat lukte, maar wel slechts met moeite. Nadal bracht het er alleszins beter vanaf dan Alexander Zverev, die de achtste finales niet haalde.

Nadal had tegen Leonardo Mayer even de tijd nodig om in zijn ritme te geraken. Toen Rafa toch blanco de opslag van zijn opponent brak, lag de eerste set voor het grijpen. Nadal verspeelde zijn voorsprong echter nog. Mayer redde in de tiebreak twee setballen alvorens zelf toe te slaan.

NADAL KOMT ONDER STOOM NA SETVERLIES

Desondanks bleef Nadal niet bij de pakken zitten en ging hij bij het begin van de tweede set meteen weer door de service van zijn tegenstander. Deze keer hield de Spanjaard zijn voorsprong wel vast. In de beslissende derde set gaf hij blijk van opnieuw de echte Nadal te zijn en was hij ruimschoots de beter: 6-7 (7/9), 6-4 en 6-2. In de achtste finales is zijn tegenstander veteraan Ferrer.

Alexander Zverev mag al zijn koffers pakken. De Duitser won nochtans de eerste set met 6-3, maar verslikte zich daarna in gravelspeler Jarry. Een break aan het einde van de tweede set zette de ommekeer in. Zverev wiste in set drie nog wel een 3-0-achterstand uit. Het werd nadien een thriller, maar de favoriet in deze wedstrijd moest het hoofd buigen in de tiebreak. Jarry won met 3-6, 7-5 en 7-6 (7/5).