Opnieuw vroegtijdige uitschakeling voor de Belgische nummer één: "Deze loting was geen geschenk"

Redactie
| 0 reacties
Opnieuw vroegtijdige uitschakeling voor de Belgische nummer één: "Deze loting was geen geschenk"
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 18) ging er al in de eerste ronde uit op het WTA-toernooi van Stuttgart. Tegen de Russische gravelspecialiste Daria Kasatkina (WTA 22). Geen schande natuurlijk, maar wel jammer voor de Belgische nummer één.

Het zat Mertens natuurlijk ook niet mee met haar loting. "Deze loting was geen geschenk", aldus Mertens bij Belga. "Kasatkina is een gravelspecialiste, maar toch had ik beter kunnen spelen. Ik had kansen in beide sets. Ik heb geprobeerd agressief te spelen en in het terrein te komen, maar dat was niet evident tegen iemand die veel ballen terugbrengt en hard slaat. Misschien speelde ik bij momenten te gehaast."

Na haar straffe toernooizege in Doha won Mertens in het enkelspel slechts twee wedstrijden op vijf toernooien. "Ik heb dit seizoen al mooie momenten beleefd", neemt ze er natuurlijk ook haar prestaties in het dubbelspel erbij. "Momenteel loopt het wat stroever. Ik speel enkel toptoernooien, er zijn geen makkelijke wedstrijden. Ik moet blijven werken en erin geloven."

Geen Fed Cup

Mertens paste overigens ook voor de Fed Cup-ontmoeting tegen Spanje. De voorbereiding op het gravelseizoen kreeg voorrang. "Ik heb de wedstrijden op televisie gevolgd, ik vind dat het team heel goed gespeeld heeft", zei de Limburgse daarover.

"Kirsten en Ysaline hebben opvallend goed gepresteerd. Uiteindelijk verliezen we, wat jammer is. Maar de meisjes hebben alles gegeven en er stond een echte ploeg op het terrein", aldus Mertens nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws