ATP Finals gaan vanaf 2021 door op andere locatie
Redactie
| 1 reacties

Turijn zal vanaf 2021 de ATP Finals organiseren in plaats van Londen

ATP Finals gaan vanaf 2021 door op andere locatie
Foto: © photonews

De ATP Finals, oftewel het officieuze wereldkampioenschap voor mannelijke tennissers, gaat ook de volgende jaren door in Europa. Al gaat het toernooi in 2021 wel verhuizen. Het zal dan plaatsvinden in Turijn. Er wordt dus afscheid genomen van Londen.

Bij de laatste editie van de ATP Finals in Londen - in 2020 -, zal het toernooi twaalf jaar op rij hebben plaatsgevonden in de Engelse hoofdstad. Vorig jaar pakte Alexander Zverev er de eerste grote titel in zijn carrière door er Novak Djokovic te kloppen in de finale.

GOFFIN TRIOMFEERDE NET NIET IN LONDEN

Nochtans is de Serviër misschien wel de speler die Londen het meest zal missen. Het huidige nummer één van de wereld behaalde er vier van zijn in totaal vijf Masters-titel. Federer kroonde er zich voor een vijfde en zesde keer Masters-kampioenen. Andere spelers die er wisten te zegevieren waren Davydenko, Murray en Dimitrov. Die laatste versloeg in 2017 David Goffin in de finale.

Wie zich in de toekomst de officieuze wereldkampioen wil noemen, zal zijn beste tennis dus moeten bovenhalen in Turijn. In de Pala Alpitour namelijk. Deze arena werd in 2005 geopend voor de Olympische Winterspelen en is de grootste indoor zaal in Italië. Het heeft een capaciteit van 12 350 toeschouwers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws