Greet Minnen stapt ook in derde kwalificatiematch als winnares van de baan en bereikt hoofdtabel in Stuttgart

Greet Minnen klopt Gatti-Monticone en plaatst zich voor hoofdtabel in Stutgart

Greet Minnen stapt ook in derde kwalificatiematch als winnares van de baan en bereikt hoofdtabel in Stuttgart
Foto: © photonews

Ze heeft er moeten voor vechten, maar ze heeft het gehaald: Greet Minnen staat op de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Stuttgart. In drie kwalificatiematchen werd haar het vuur aan de schenen gelegd, maar telkens wist ze te zegevieren.

Minnen had in haar eerste kwalificatiepartij de Russische Samsonova met 6-4 en 7-5. In de tweede kwalificatieronde wachtte opnieuw een Russin. Minnen versloeg Blinkova met 3-6, 7-5 en 6-4. Enkel de Italiaanse Gatto-Monticone stond nog tussen onze landgenote en een plek op de hoofdtabel.

Minnen nam onmiddellijk een break voorsprong en stond uitstekend te spelen. Ze had slechts iets meer dan een halfuur nodig om de eerste set op zak te steken. Bij 6-1 en 3-0 lag de overwinning voor het grjipen. Het ging echter van 5-2 naar 5-5 in de tweede set en in de tiebreak trok de Italiaanse aan het langste eind.

MENTALE WEERBAARHEID BIJ MINNEN

Dat had een kantelmoment kunnen zijn, maar Minnen bleek over veel mentale weerbaarheid te beschikken. Ze diste weer haar betere tennis op, ging tweemaal door de opslag van haar tegenstander en serveerde de wedstrijd uit. Met 6-1, 6-7 (3/7) en 6-2 verzekerde de vriendin van Alison Van Uytvanck zich van een plek in de eerste ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws