Flipkens geeft stuntzege plaats in haar carrière: "Ik herinner mij match tegen Shaughnessy, die moet nu zo'n 55 zijn"

Flipkens geeft stuntzege plaats in haar carrière: "Ik herinner mij match tegen Shaughnessy, die moet nu zo'n 55 zijn"
Foto: © photonews

Het heeft niet mogen zijn voor het Belgische Fed Cup-team tegen Spanje, maar dat neemt niet weg dat het weekend in Kortrijk ook voor mooie momenten heeft gezorgd. Zoals de stuntzege van Kirsten Flipkens tegen Garbiñe Muguruza. Een overwinning die Flipkens nog lang gaat koesteren.

"Als ik heel mijn Fed Cup-carrière overloop, zet ik deze wedstrijd toch in mijn top drie. Ik heb heel wat goede wedstrijden gespeeld, maar daarvoor heb ik ze niet allemaal gewonnen. Ik herinner mij nog altijd mijn wedstrijd van zestien jaar geleden tegen Shaughnessy. Die moet nu zo'n 55 zijn", lacht Flipkens. "Wat was het, 8-6 in de derde set?"

Toch even een factcheck, in de eerste plaats om Meghann Shaughnessy eer aan te doen. De Amerikaanse is momenteel 40 jaar oud en won de bewuste match destijds met 9-7 in de derde set. "Dat zijn memorabele matchen. Die zet ik ook in mijn top drie. Ik heb toen niet gewonnen, maar het geeft veel voldoening als je daar achteraf op terugkijkt."

FED CUP-FINALE

Flipkens haalt ook nog tal van andere topmomenten aan. "Ik heb de halve finale gespeeld samen met Kim Clijsters. In de finale van de Fed Cup was Kim er niet bij en heb ik aan de zijde van Justine Henin gespeeld. Dat neemt niemand mij af."

Als ervaren speelster dit kunnen meemaken, geeft het dat beetje extra. "Ik weet ook dat ik geen vijf jaar meer ga spelen. Je weet nooit wanneer het de laatste keer is." Ook de vele aanmoedigingen van de Belgische fans deden haar deugd. "Het is heel fijn om voor een thuispubliek te kunnen spelen. Het was mooi weer. Ik kan mij inbeelden dat sommige mensen dan liever aan zee en aan het strand zouden liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws