Wickmayer kansloos, dubbelspel moet voor beslissing zorgen in België-Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Wickmayer kansloos, dubbelspel moet voor beslissing zorgen in België-Spanje
Foto: © photonews

Yanina Wickmayer heeft België niet het beslissende punt bezorgd in het Fed Cup-duel tegen Spanje. De Vlaams-Brabantse ging kansloos onderuit tegen Carla Suarez Navarro. Het dubbelspel beslist later op zondag over winst of verlies.

Na vier wedstrijden staat het 2-2 gelijk tussen België en Spanje. Yanina Wickmayer (WTA 127) kon de klus klaren tegen Carla Suarez Navarro, het nummer 27 van de wereld, maar onze landgenote kreeg een pandoering om de oren. 

Wickmayer moest al meteen achtervolgen bij een 1-4 tussenstand en die scheve situatie kon ze niet meer rechtzetten. Wickmayer verloor de eerste set met 2-6. 

Geen verhaal

Maar van verval was er geen sprake bij Navarro. De Spaanse duwde door en won gemakkelijk de tweede set met 1-6. Geen verhaal voor Wickmayer. 

Het dubbelspel moet normaal voor de beslissing zorgen. Daarin nemen (normaal gezien) Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens het op tegen Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19). Wijzigingen zijn echter wel nog mogelijk. De winnaar van België-Spanje blijft in Wereldgroep I. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws