Elise Mertens treft in Stuttgart ex-pupil van landgenoot Philippe Dehaes
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mertens moet in Stuttgart in de eerste ronde voorbij Kasatkina

Elise Mertens treft in Stuttgart ex-pupil van landgenoot Philippe Dehaes
Foto: © photonews

Geen Elise Mertens in de Fed Cup dit weekend. De Belgische nummer één bereidt zich voor op het WTA-toernooi van Stuttgart, dat volgende week doorgaat. Ze kent nu ook haar tegenstandster in de eerste ronde. Dat belooft een spannende partij te worden, want beide speelsters zijn mekaar waard.

Elise Mertens staat momenteel 18de op de wereldranglijst. Haar opponente in de eerste ronde in Stuttgart, Daria Kasatkina, staat 22ste. De Russin is tevens de speelster die een tijdje samenwerkte met de Belgische coach Philippe Dehaes.

In de twee vorige onderlinge duels trok Mertens een keertje aan het kortste en een keertje aan het langste eind. Ze won in 2017 in New Haven op hardcourt. Twee jaar voordien had onze landgenote van Kasatkina verloren op het ITF-toernooi Daytona Beach, dat op gravel gespeeld wordt.

MERTENS - KERBER IN TWEEDE RONDE?

Ook in Stuttgart zal gravel de ondergrond zijn. Het is net omdat deze ondergrond verschilt van de Fed Cup-ontmoeting tegen Spanje, dat Mertens ervoor opteerde om al richting Duitsland te trekken. Indien ze Kasatkina klopt, treft ze in de tweede ronde Angelique Kerber of Donna Vekic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws