Dubbeltitel ferme opsteker voor Ruben Bemelmans in moeilijke periode

Dubbeltitel ferme opsteker voor Ruben Bemelmans in moeilijke periode
Foto: © photonews

Wat zal dat ongelooflijk deugd doen voor Ruben Bemelmans: onze landgenoot kan nog eens proeven van een toernooizege. Op de Challenger in Tunis won Bemelmans samen met de Duitser Tim Puetz het dubbelspel. In de finale ging een Argentijns duo voor de bijl.

In het enkelspel is Bemelmans niet aan zijn meest gelukkige periode toe: hij verloor acht van zijn laatste negen wedstrijden. Op het gravel van Tunis vond hij dus wel weer het geluk in het dubbel. De duo's Kolar/Vervoort, Eysseric/Sancic en Vavassori/Vega Hernandez gingen in de loop van de week al voor de bijl.

De Argentijnen Arguello en Duran waren de tegenstanders in de finale. Zij waren echter helemaal niet opgewassen tegen Bemelmans en Puetz. De Belgisch-Duitse combinatie pakte meteen de eerste drie spelletjes en liep zelfs 5-1 uit. Ze zagen hun opponenten nadien iets naderen, maar hadden nog altijd voldoende voorsprong om de eerste set te pakken.

FINALE ZIT ER NA EEN UURTJE AL OP

In set twee stond er helemaal geen maat meer op Bemelmans en Puetz. Na een uurtje tennis waren ze klaar met hun tegenstanders: 6-3 en 6-1. Voor Bemelmans is het zijn zevende dubbeltitel in een Challenger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws