België komt opnieuw op voorsprong in Fed Cup na straffe stunt van Ysaline Bonaventure tegen ex-nummer één

Bart Ver Elst
| 13 reacties

België staat opnieuw op voorsprong in het Fed Cup-duel tegen Spanje. Ex-nummer één Garbine Muguruza verloor ook haar tweede wedstrijd in het enkelspel. Deze keer tegen een straffe Ysaline Bonaventure.

België staat opnieuw op voorsprong tegen Spanje (2-1). Ysaline Bonaventure, die de plaats innam van Alison Van Uytvanck zorgde voor een fenomenale stunt door ex-nummer één Garbine Muguruza (WTA 19) te kloppen. Voor Muguruza is het haar tweede nederlaag, want zaterdag moest ze al het onderspit delven tegen Kirsten Flipkens.

Bonaventure moest in de eerste set al snel achtervolgen en kijk tegen een 1-4 achterstand aan. Maar de sputterende motor maakte plaats voor een geweldige remonte. De Luikse won vijf spelletjes op rij en pakte de eerste set met 6-4.

Oplawaai in set 2

Maar zo sterk Bonaventure terugkwam in de openingsset, hoe desastreus de tweede set verliep. Muguruza verkocht Bonaventure een oplawaai (0-6) en kwam zo opnieuw in de wedstrijd.

Onze landgenote begon vrank en vrij aan de beslissende set en kreeg bij 5-3 al drie matchballen, maar liet het afweten. Even later lukte het wel en boekte Bonaventure misschien wel de mooiste zege in haar carrière. Yanina Wickmayer gaat straks op zoek naar het beslissende punt tegen de ervaren Carla Suarez Navarro (WTA 27). Bij verlies wacht er later nog een kans in het dubbelspel.