Van Uytvanck duidt sleutelperiode uit haar wedstrijd aan: "Nadien verandert het momentum"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck betreurt gemiste kansen uit wedstrijdbegin

Van Uytvanck duidt sleutelperiode uit haar wedstrijd aan: "Nadien verandert het momentum"
Foto: © photonews

Carla Suarez Navarro lijkt Alison Van Uytvanck niet zo goed te liggen als tegenstandster. In de nu drie gespeelde onderlinge duels kon Van Uytvanck zelden echt een vuist maken. Toch had het in de Fed Cup anders kunnen lopen als de Belgische haar goede start had kunnen omzetten op het scorebord.

Deze nederlaag mag alleszins niet te lang nazinderen. "De positieve dingen neem ik mee en de rest vergeet ik. Dat probeer ik te doen. Je speelt hier niet voor jezelf, je speelt voor het team. Er komen een paar belangrijke matchen aan. Het hele team zal alles zo goed mogelijk doen en dan zien we wel wat de uitkomst is."

BREAKKANSEN NIET BENUT

De uitkomst van de wedstrijd van Van Uytvanck had ook anders kunnen zijn. In de eerste spelletjes zat ze immers goed in de match, maar was Suarez Navarro efficiënter. "In het begin waren er veel breakkansen voor mij. Die pak ik jammer genoeg niet en nadien verandert het momentum. Ik ga dan iets meer fouten te maken en zij is heel solide beginnen te tennissen."

Door de zege van Kirsten Flipkens vat België de tweede dag wel aan met een gelijke stand. "Ik heb Kirsten al even, maar heb haar nooit zien spelen in haar jonge jaren. Ik denk dat zij in de Fed Cup meestal wel goed presteert. Van wat ik gezien heb in de kleedkamer, heeft ze het tactisch goed uitgevoerd. Chapeau om dat te kunnen tegen zo'n grote speelster."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws