Uitmuntende Kirsten Flipkens neemt ex-nummer één van de wereld te grazen en zet België op 1-0!

Kirsten Flipkens zet België op voorsprong met stuntzege tegen Muguruza

Uitmuntende Kirsten Flipkens neemt ex-nummer één van de wereld te grazen en zet België op 1-0!
Foto: © photonews

In de Fed Cup-ontmoeting tegen Spanje krijgt België te maken met Garbiñe Muguruza, ex-nummer één van de wereld en tweevoudig grandslamwinnares. Kirsten Flipkens mocht als eerste de baan op tegen deze topper en zorgde met haar beste tennis voor een stunt van formaat: 6-3, 4-6 en 6-4!

Vanaf de eerste slagenwisseling stond Flipkens uitstekend te spelen. Ze ging vaak punten aan het net halen en kon haar handigheid voluit demonstreren. Lobjes, drop shots en verrassende versnellingen: het publiek in Kortrijk kreeg het allemaal te zien. Spectaculaire punten dus. 

Zo was Muguruza halverwege de eerste set volop aan het beuken, maar joeg Flipkens met een schitterende reflex een weergaloze forehand langs de lijn. Onze landgenote kreeg wel de meeste druk te verwerken op haar service, maar kon hieraan weerstaan om dan later zelf toe te slaan. Toen de netband dan ook nog meewerkte, waren er twee breakpunten voor Flipper.

FLIPKENS DUWT DOOR NAAR SETWINST

Die tweede breakbal benutte ze door Muguruza met een diepe return tot een fout met de backhand te dwingen. In het volgende game was het eerste setpunt meteen raak: de Spaanse joeg haar return immers ver buiten. Ook in de tweede set ging het aanvankelijk prima voor Flipkens: na haar drop shot plaatste Muguruza de bal buiten en 2-1 voor België.

Muguruza brak echter onmiddellijk terug en tankte daarna vertrouwen. Flipkens redde later in de set nog wel eens een breakbal met het betere serve en volley werk. Op het einde van de set slopen er toch wat meer foutjes in het spel van de Belgische. Bij 4-5 leverde ze haar opslag blanco in, waardoor er een derde set aan te pas kwam.

ORGELPUNT IN SET DRIE

Flipkens liet echter het hoofd niet hangen en liep meteen weer 2-0 uit. Haar opponente keerde echter onmiddellijk terug. Bij 3-3 stuurde onze landgenote nog eens zo'n prima forehand langs de lijn en hield ze haar tegenstandster ook in het volgende punt onder druk. Nog een gekruiste forehand winner er bovenop en België weer een break voor.

Bij 5-3 mocht er al bijna gevierd worden. Aan het eind van geweldige rally plaatste Flipkens haar forehand mooi in de hoek. Haar return bij het volgende punt ging echter te ver. Ze deed het dan maar in het volgende game: de Spaanse in de verdrukking dwingen met een fraaie lob. Het passing shot van Muguruza ging even later de mist in: game, set & match!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws