Spektakel in Australië: dubbelpartner van Mertens overleeft epische partij en Barty klopt grandslamwinnares Azarenka

Spektakel in Australië: dubbelpartner van Mertens overleeft epische partij en Barty klopt grandslamwinnares Azarenka
Foto: © photonews

Niet enkel in België wordt er Fed Cup gespeeld. Ook elders geven verscheidene speelsters het beste van zichzelf voor hun land en vooral in Australië is het meer dan de moeite. Daar won Sabalenka een marathonpartij en nam Barty de maat van tweevoudig grandslamwinnares Azarenka.

Sabalenka, de vaste dubbelpartner van Elise Mertens, verdedigt in Australië de eer van Wit-Rusland. Haar eerste tegenstandster was de veterane Samantha Stosur. Beide dames maakten er een lange wedstrijd van. Na vele breaks haalde Sabalenka de eerste set toch binnen met 7-5.

Ze liep ook meteen uit in set twee, maar Stosur zette nadien haar comeback in. De Australische zette een 0-2-achterstand om in 7-5-setwinst. Nadien begon ook de vermoeidheid stilaan te spelen. Bij 1-1 in de derde set kon Sabalenka nog een tandje hoger schakelen. Met 7-5, 5-7 en 6-3 trok ze aan het langste eind.

BARTY ZET DOOR NA EERSTE SET

Nadien stond Barty-Azarenka op het programma, ongetwijfeld één van de meer aantrekkelijke affiches uit dit Fed Cup-weekend. De speelsters gaven mekaar lange tijd geen duimbreed toe. Nadat ze de tiebreak van set één gewonnen had, ging het allemaal wat gemakkelijker voor Barty. Zo werd het 7-6 (7/2) en 6-3. Na de eerste dag staat het dus 1-1 tussen Australië en Wit-Rusland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws