Rafael Nadal krijgt zowaar tennisles op gravel en moet twaalfde titel in Monte Carlo uit zijn hoofd zetten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Fabio Fognini veel te sterk voor Rafael Nadal in halve finales Monte Carlo

Rafael Nadal krijgt zowaar tennisles op gravel en moet twaalfde titel in Monte Carlo uit zijn hoofd zetten
Foto: © photonews

Daar zal Rafael Nadal even niet van terughebben. Op zijn o zo geliefde gravel kwam de Spanjaard er nooit echt aan te pas in zijn halve finale in Monte Carlo tegen Fabio Fognini. De Italiaan kan in een goeie dag ook wel aardig uit de voeten op deze ondergrond en demonstreerde dat maar al te graag.

De organisatoren van het toernooi van Monte Carlo zullen er wellicht niet goed van zijn. Met de afwezigheid van Novak Djokovic en Rafael Nadal leek een droomfinale haast gegarandeerd. Beide toppers moesten echter vroegtijdig huiswaarts. De wel zeer verrassende finale gaat tussen Lajovic en Fognini.

LAJOVIC EN FOGNINI VERBAZEN

Lajovic, die eerder Goffin had uitgeschakeld, plaatste zich ten koste van Medvedev voor de finale. De verwachting was dat Nadal de tweede finalist zou worden, zeker toen Rafa 3-1 voor kwam. Nadien was Fognini echter veruit de betere speler.

Het nummer 18 van de wereld trok de zaken zelfs nog helemaal recht in de eerste set, die hij uiteindelijk met 6-4 won. In set twee liep hij zowaar 5-0 uit. Er werd Nadal nog twee spelletjes gegund, maar meer ook niet. Na ruim anderhalf uur was Fognini klaar met de gravelkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws