Muguruza overlaadt Flipkens met lof na eerste Fed Cup-wedstrijd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Kortrijk
| 1 reacties

Muguruza zag Flipkens beter spelen dan ooit tevoren

Muguruza overlaadt Flipkens met lof na eerste Fed Cup-wedstrijd
Foto: © photonews

Wat een fantastische wedstrijd speelde Kirsten Flipkens in het eerste duel van de Fed Cup-ontmoeting tegen Spanje. Zelfs haar opponente, Garbiñe Muguruza, was er ondersteboven van. Terwijl die met grandslamzeges op Roland Garros en Wimbledon toch al vanalles heeft meegemaakt.

"Zij speelde heel goed. Het was zeer gelijkopgaand. Ze is heel getalenteerd", zegt Muguruza over Flipkens. "Ze pakte uit met ongelooflijke shots. We hebben al enkele keren tegen mekaar gespeeld. Dit was veruit het beste tennis dat ik haar heb zien spelen. Haar speelwijze is een onvoorspelbare factor. Toch was ik er niet door verrast. Ik heb zo hard gevochten als ik kon."

Hoe is de ervaring in Lange Munte Muguruza voorts bevallen? "Het was een leuk publiek. Er waren veel mensen voor België gekomen. De baan is enorm traag. Het is één van de traagste courts waar ik op heb gespeeld, maar dat is voor iedereen hetzelfde."

Er is altijd druk als je het eerste punt niet binnen haalt 

Het huidige nummer 19 van de wereld is niet van plan om deze nederlaag lang te laten naslepen. "Er is niet veel om over na te denken. In een enkeltoernooi denk je meer over dingen na, maar nu probeer je dit te vergeten en klaar te geraken voor morgen. Er is altijd druk als je het eerste punt niet binnen haalt. België heeft goeie spelers. Het gaat een gevecht worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws