Kirsten Flipkens geniet van tactische superioriteit: "Goeie zet om mij tegenover Muguruza te zetten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kirsten Flipkens had het tactische overwicht tegen Garbiñe Muguruza

Kirsten Flipkens geniet van tactische superioriteit: "Goeie zet om mij tegenover Muguruza te zetten"
Foto: © photonews

Oké, aan het eind van de dag staat het weer gelijk. Toch zal iedereen die erbij was in de Lange Munte zich deze dag nog lang herinneren. Alle handen gingen op mekaar voor de glansprestatie van Kirsten Flipkens. Vooral tactisch haalde ze de bovenhand en dat tegen een grandslamkampioene.

Ondanks haar rol van underdog legde Flipkens zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag. "Ik was de hele match in de zone. Ik geloofde erin. Anders was ik niet op de baan gestapt. In de tweede set ging ze tactisch wel wat beter spelen. Toch heb ik steeds een oplossing gevonden", is Flipkens terecht fier.

Mentaal en fysiek was ze bereid om bijzonder ver te gaan. "Ik was klaar heel diep te gaan om België een voorsprong te geven en indien nodig drie of vier uur te spelen. Ik weet dat ik heel goed kan spelen in deze omstandigheden. Je weet dat je niet tegen zomaar iemand staat. Dan moet je uw eigen ding doen."

In een broeierige sfeer werd Flipkens door de Belgische supporters ook naar de overwinning geschreeuwd. Dat kon ze wel waarderen. "Het was heel mooi om voor een thuispubliek te kunnen spelen. Voor mij is dat zes of zeven jaar geleden. De steun heeft geholpen. Het was een leuke sfeer. Ik ben kalm gebleven op de momenten dat het er toe deed."

Er was een duidelijk plan 

In haar opzicht was haar zege ook de voortzetting van het goede voorbereidende werk. "De laatste dagen op training voelde ik me groeien. Na de laatste training had ik een heel goed gevoel. Het was even kijken hoe zij zou beginnen. Er was wel een duidelijk plan. Mijn spel brengt veel variatie met zich mee. Tactisch was het een goeie zet om mij tegenover Muguruza te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws