Johan Van Herck ziet positieve signalen voor dag van de waarheid
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Kapitein Van Herck ziet het team stappen maken

Johan Van Herck ziet positieve signalen voor dag van de waarheid
Foto: © photonews

Het staat na de eerste dag 1-1 gelijk in de ontmoeting tussen België en Spanje. Het zal dus allemaal op zondag beslist worden. Hoewel het dus nog alle kanten uit kan, is kapitein Johan Van Herck positief gestemd. Hij ziet zijn ploeg immers stappen maken in de goede richting.

"We zitten nog altijd in de ontmoeting. We hebben nog drie moeilijke matchen die we zowel kunnen winnen als verliezen", schat Van Herck de situatie in. Op zijn gezicht viel er wel wat ontgoocheling te bespeuren over de nederlaag van Alison Van Uytvanck. "Alison had in het begin kansen in de eerste drie servicegames van Suarez Navarro. Nadien verandert het momentum."

Op de prestatie van Kirsten Flipkens had hij dan weer weinig aan te merken. "Kirsten heeft het tactisch plan op de best mogelijke manier uitgevoerd. Het was een match van hoog niveau en ze heeft het kunnen afmaken. AHet was een heel goede wedstrijd, zowel tactisch als mentaal. Ze verliest die tweede set, dat is toch zwaar om te verwerken."

UITGEBREID ASSORTIMENT BIJ FLIPKENS

Flipkens kon dan nog altijd op haar andere wapens een beroep doen. "Ze heeft dan wel die technische bagage en speelde haar volledig slagenassortiment uit. Het was een sterke prestatie." Het zal nog een helse klus worden om de plaats in de wereldgroep te behouden, maar Van Herck kijkt de tweede dag van de ontmoeting optimistisch tegemoed.

"We zijn tijdens de week echt gegroeid", is de kapitein ook tevreden over het geleverde werk op training. "We hebben vier heel goeie speelsters. Ik denk wel dat we als team stappen aan het zetten zijn. Nu nog kijken of de overwinning kunnen behalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws