België opnieuw met voeten op de grond: Van Uytvanck kan tweede punt niet binnenhalen
Redactie vanuit Kortrijk
| 5 reacties

Suarrez Navaroo brengt Spanje langszij met zege tegen Van Uytvanck

België opnieuw met voeten op de grond: Van Uytvanck kan tweede punt niet binnenhalen
Foto: © photonews

België duikt niet met een voorsprong, maar met een gelijke stand de tweede dag van de Fed Cup-ontmoeting met Spanje in. De stunt van Flipkens tegen Muguruza had ons land een onverhoopt punt bezorgd. Alison Van Uytvanck moest echter haar meerdere erkennen in Carla Suarez Navarro.

Het begin van de tweede wedstrijd verliep nochtans gelijkopgaand. Van Uytvanck ging goed mee tot 3-3. Nadien had ze het moeilijker om een antwoord te vinden op het spel van de beweeglijke Suarez Navarro. Aan het eind van een lange rally stuurde Van Uytvanck haar backhand in het net, waardoor ze tegen een 3-5-achterstand aankeek.

VROEG ACHTER IN TWEEDE SET

De nummer twee uit Spanje keek in het volgende game nog wel tegen een breakpunt aan, maar kon desalniettemin de eerste set binnenhalen. In het openingsspel van de tweede set stond Van Uytvanck opnieuw onder druk. Op breakpunt slaagde Suarez Navarro er ook nog eens in om haar opslag goed te lezen. Zo kon deze voldoende ruimte maken voor haar return. 

Van Uytvanck kreeg de forehand van Suarez Navarro niet meer tussen de lijnen. Met een vroege break achterstand in de tweede set lag de wedstrijd in een beslissende plooi. Van Uytvanck kon het tij hierna niet meer keren en verloor met 3-6 en 2-6.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws