"Succes in dubbelspel kan Elise Mertens een boost geven"
Redactie
| 0 reacties

Marc De Hous hoopt dat dubbelprestaties Elise Mertens een boost geven

"Succes in dubbelspel kan Elise Mertens een boost geven"
Foto: © photonews

Winst op het sterk bezette toernooi van Doha en eindzeges in het dubbelspel in Miami en Indian Wells. Maar die straffe prestaties gaan voor Elise Mertens gepaard met ook enkele snelle uitschakelingen en mindere prestaties.

Analist en ex-coach Marc De Hous ziet een onregelmatig voorjaar van de Belgische nummer één van het vrouwentennis. "Elise lijkt toch moeite te hebben om regelmaat en stabiliteit te vinden", aldus de voormalige trainer van Kim Clijsters. "Het is dan ook een terugkerend fenomeen: het blijkt aartsmoeilijk om na een goed jaar te bevestigen."

"We zien het al lang bij de dames, maar we beginnen het tegenwoordig ook bij de heren te zien. Ook haar trainersverhaal is opmerkelijk. Nu ze opnieuw met Robbe Ceyssens gaat samenwerken is de cirkel misschien wel rond."

'Minder stress'

De beste prestaties legt Mertens op de mat in het dubbelspel. Nochtans zei ze voor dit seizoen dat ze minder zou gaan dubbelen. "Het is inderdaad erg opvallend gezien haar uitspraken aan het begin van het seizoen."

"Maar het is duidelijk dat ze in het dubbelen gewoon veel plezier heeft en met minder stress op de baan staat. In dat opzicht kan dat dubbelsucces haar natuurlijk wel een boost geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws