Loting Fed Cup België-Spanje bekend: Flipkens opent meteen tegen Spaanse nummer één
Redactie
| 6 reacties

Kirsten Flipkens opent tegen Garbine Muguruza het Fed Cup-duel tegen Spanje

Loting Fed Cup België-Spanje bekend: Flipkens opent meteen tegen Spaanse nummer één
Foto: © photonews

België treft dit weekend Spanje voor de barrages van Wereldgroep I in de Fed Cup. Kirsten Flipkens krijgt de eer om de Belgische debatten te openen, maar zij krijgt wel meteen een ex-nummer één tegenover zich.

In Kortrijk werd er vrijdagmiddag geloot voor het Fed Cup-treffen tussen België en Spanje. Kirsten Flipkens (WTA 59) krijgt meteen de zware taak om de Belgische eer hoog te houden tegen Garbine Muguruza (WTA 19).

De lange Spaanse met Venezolaanse roots is een ex-nummer één van de wereld en was in het verleden al de laureate op Roland Garros en Wimbledon. 

Later op zaterdag bekampt Alison Van Uytvanck (WTA 52) de ervaren Carla Suarez Navarro, het nummer 27 van de wereld. Zondag worden de rollen omgedraaid en begint Van Uytvanck tegen Muguruza, daarna moet 'Flipper' de baan op tegen Suarez Navarro. 

Dubbelspel voor de beslissing?

Indien het zondag na de vier enkelspelen 2-2 staat, moet de beslissing in het dubbelspel vallen. Daarin nemen Ysaline Bonaventure (WTA 122) en Yanina Wickmayer (WTA 127) het op tegen Aliona Bolsova en Maria José Martinez Sanchez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws