Ex-coach Kim Clijsters: "Goffin moet het spelplezier terugvinden"
Redactie
| 5 reacties

Marc De Hous hoopt dat David Goffin spelplezier snel terugvindt

Ex-coach Kim Clijsters: "Goffin moet het spelplezier terugvinden"
Foto: © photonews

David Goffin is een schim van wat hij anderhalf jaar geleden op de Masters tennis in Londen liet zien. Het ontbreekt de Luikenaar aan vertrouwen en ook het effect van de coachwissel laat voorlopig op zich wachten. Marc De Hous, ex-coach van Kim Clijsters, geeft advies.

Goffin kon dit jaar amper overtuigen op het ATP-circuit; "Voor David lijkt het een overgangsseizoen te worden na zijn annus horribilis van vorig jaar", vertelt De Hous bij Sporza. "Voor hem wordt het vooral een kwestie van het spelplezier terug te vinden."

Er was het blessureleed, maar natuurlijk ook Thierry Van Cleemput die aan de kant werd geschoven. "De trainerswissel was eigenaardig, zo vlak na de Australian Open. Maar je weet natuurlijk nooit wat er onderling speelt", klinkt het. 

Goffin heeft dus nood aan enkele overwinningen. Maar dan moet hij fysiek wel sterk staan. "Op gravel is de fysieke component nog veel meer doorslaggevend als op andere ondergronden. En net die fysieke kwetsbaarheid heeft Goffin de afgelopen tijd vaak de das omgedaan", besluit De Hous. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws